Green House

2008-2010
Spring Hill, Brisbane
 
 

The Green House was for the client an example of making a difference one project at a time. Sustainability on many levels was at the forefront in consideration and has brought a sense of purpose, comfort and responsibility to the design, however the projects main role of a home was paramount bringing order, elegance and grave to everyday living.
On a 200sqm site this home consists of living spaces curtained by cascading perimeter planter boxes softening the composition. On the ground floor the brass top kitchen folds out to an explosive outdoor room with a rear sunken yard beyond. Upstairs bedrooms and bathrooms reside with robust interior finished dominated with grey ironbark surfaces and recycled hardwood framing. Fabricated from steel plate, the main staircase‚Äôs mid-landing dynamically cantilevers towards the street with three sides in-filled with louvers to function as the lungs of the house.